Berichten

Antikraak vleermuiskasten door vogels met 50% verminderd

Het is een bekend fenomeen: koolmezen en pimpelmezen kraken regelmatig vleermuiskasten. Wanneer mezen een vleermuiskast bezetten kan deze voor vleermuizen onaantrekkelijk worden. Mezen kunnen de vleermuiskast opvullen met nestmateriaal maar ook agressief gedrag vertonen naar vleermuizen wanneer deze in dezelfde ruimte verblijven. Op deze manier kunnen veel  vleermuiskasten hun beoogde functie verliezen.

Uit Brits onderzoek is gebleken wanneer vleermuiskasten en vogelnestkasten dichtbij elkaar hangen, het kraken van vleermuiskasten met 50% verminderd wordt.

Een combikast is dé ideale oplossing om zowel vogels als vleermuizen een onderkomen te bieden. Doordat een combikast bestaat uit verschillende gescheiden compartimenten zitten de soorten elkaar niet in de weg. Faunus Nature Creations heeft diverse combikasten in het assortiment gemaakt van zeer duurzaam hydro-thermisch verduurzaamd hout:

  • EPR-kast: Voor aan bomen en gebouwen (één vleermuiscompartiment). Geschikt voor o.a. mezen, grootoorvleermuis en rosse vleermuis.
  • Reia: Voor aan gebouwen (3 vleermuiscompartimenten). Geschikt voor o.a. huismus, dwergvleermuizen en grootoorvleermuis.
  • Kiki: Voor aan gebouwen (3 vleermuiscompartimenten). Geschikt voor gierzwaluw, huismus, dwergvleermuizen en grootoorvleermuis.

Bestel de kasten hier in de webshop.

Lees hier meer over het Brits onderzoek.