Berichten

Even voorstellen: Daniël Beskers

Daniël (42) werkt sinds eind april bij Faunus Nature Creations en woont samen met zijn gezin, Petra en Daan, in Winterswijk. Naast een groot hart voor natuur heeft Daniël een creatieve achtergrond. Hij heeft opleidingen gevolgd voor detailhandel, illustratieve en multimediale vormgeving. Daniël is onder andere werkzaam geweest als  fleetmarketeer, marktverkoper, magazijnmedewerker en AGF keurmeester. Hoe komt een creatieveling zoals Daniël bij Faunus terecht? Lees snel verder.

Hoe ben je Faunus Nature Creations terecht gekomen?

Door de verhuizing van mijn vorige werkgever had ik de gelegenheid om mijn tijd te nemen voor het vinden van een nieuwe baan. Het liefst wou ik weer de reclamewereld in, maar toen ik op een dag een vacature bij het moederbedrijf NatuurInclusief zag, heb ik ze een open sollicitatie gestuurd.

De afgelopen jaren heb ik al diverse illustraties mogen maken voor Faunus Nature Creations, in opdracht van de vaste vormgever van Faunus. Ik heb toen kennisgemaakt met Jarno en Roos en ik was al gauw onder de indruk van het bedrijf en al hun werkzaamheden. In het voorjaar heb ik met Josine gesproken en ik heb nu een ondersteunende functie voor kantoor en magazijnwerk, maar ik maak ook illustraties voor handleidingen, de catalogus en presentaties.

Wat sprak je aan om bij Faunus te gaan werken?

De ontspannen sfeer. Al het groen en dieren op kantoor, maar ook alle leer- en groeimogelijkheden. De kans om een bijdrage te kunnen leveren aan een groenere leefwereld.

Wat vind jíj van natuurinclusief bouwen?

Ik ben voor. Het is goed dat men rekening houdt met flora en fauna, maar ook kijkt naar de gezamenlijke toekomst van mens en natuur en niet alleen naar de portemonnee. Er zijn al vele mooie projecten te vinden waar men een goede harmonie gecreëerd heeft, al mag het van mij allemaal best groener. Groene daken, stoeptegels uit tuinen, nestkasten, gefaseerd maaien, duurzame landbouw en minder tuinieren in de bossen. Ik ben geen bioloog, maar ik ben opgegroeid met een fanatieke (biologie)leraar, de radio- en televisieprogramma’s van Midas Dekkers, Jan Wolkers, Maarten ’t Hart en Ko de Boswachter. Er zijn vele mogelijkheden om een positieve bijdrage aan de natuur te leveren, zolang men natuurinclusief maar niet als een marketingtool gebruikt. Want het gaat niet om de centen, maar om de toekomst.

Wat inspireert jou?

In mijn vrije tijd teken ik webcomics en daarin laat ik me inspireren door popcultuur. Inspiratie kun je overal op doen zolang je maar kijkt. Wie openstaat voor nieuwe ideeën, nieuwsgierig en leergierig blijft, zal creativiteit vinden.

Daniël verpakt en verzendt onze producten, maar ondersteunt het team daarnaast waar dat maar nodig is. Van het maken tot offertes tot het tekenen van een illustratie. Het is zeer gevarieerd werk en dat vind hij zelf ook prettig. In zijn vrije tijd tekent hij veel, luistert muziek, leest en leert hij cello spelen. Via collega’s heeft hij de ObsIdentify app ontdekt en daarmee determineert hij nu het leven in zijn biodiverse tuin samen met zijn gezin.