heading

Berichten

even voorstellen Merle Hachmang

Even voorstellen: Merle Hachmang

Wij willen graag Merle Hachmang (33) welkom heten in het team van Faunus Nature Creations! Met haar achtergrond als sport- en bewegingscoördinator, jaren werkervaring in Frankrijk en ondernemerschap zit Merle nu in haar laatste jaar van de deeltijdstudie Bos – en Natuurbeheer in Velp. Ze specialiseert zich op toegepaste ecologie en houdt zich graag bezig met ecologische verbindingen en inrichtingsadviezen. Benieuwd naar welke verbinding(en) Merle binnen Faunus gaat maken? We  stellen graag Merle Hachmang aan je voor. 

Kun je eerst wat meer over jezelf vertellen?

Ik kom uit Nijmegen, ben vorig jaar getrouwd en woon momenteel in Arnhem. Aan het CIOS ben ik afgestudeerd als sport- en bewegingscoördinator en heb mij gericht op toerisme en recreatie. Ik heb vervolgens 4 jaar gewoond en gewerkt op een camping in de Ardèche in Frankrijk. Hier was ik verantwoordelijk voor het organiseren van laagdrempelige activiteiten, maar ik heb ook als gids groepen begeleid bij de wat extremere buitensporten (canyoning, abseilen, raften, kanoën en via ferrata). Vanuit hier ben ik een eigen onderneming gestart: Het spoor van Merle. Ik organiseerde workshops en excursies in de natuur.

Eenmaal weer in Nederland heb ik een fotografieopleiding afgerond en nam ik opdrachten aan van buitensportbedrijven. Daarnaast heb ik diverse leidinggevende functies gehad in de sport- en recreatiewereld. In deze periode ben ik grondig gaan kijken naar wat mij blij maakt en dat heeft ervoor gezorgd dat ik de deeltijdstudie Bos – en Natuurbeheer ben gestart. Ik zit nu in mijn laatste jaar en zal binnenkort beginnen met afstuderen.

Wat zijn jouw hobby’s/interesses?

Naast bewegen en veel buiten zijn hou ik van koken, zoek ik culturele activiteiten op en ben ik niet vies van wat klussen. Mijn hoop is om binnenkort een huisje met karakter te kunnen kopen in de omgeving van Arnhem of Deventer.

Wat is jouw functie bij Faunus Nature Creations en wat ga je doen?

Ik ga aan de slag als Adviseur Biodiversiteit. Ik houd me vooral bezig met maatwerk objecten voor fauna zoals vleermuistorens, maar ook ECOlumns en andere nestvoorzieningen. Naast het geven van ecologisch advies, hou ik me ook bezig met Rooftop Reserves.

Met welke vaardigheden versterk je het team van Faunus?

Plannen en vooruitdenken ligt mij wel, snel schakelen gaat automatisch. Daarnaast kan ik bij de juiste projecten ook mijn creativiteit en verbinding skills inzetten. Ook met de kennis uit de opleiding Bos -en Natuurbeheer kan ik een inhoudelijke bijdrage leveren aan inrichting- en beheervraagstukken.

Wat is jouw favoriete aspect van het werk bij Faunus?

Ik ben blij om een bijdrage te kunnen leveren aan het versterken van de natuur in Nederland en als de kans zich voordoet vooruitlopen en pionieren. De innovatieve oplossingen van Faunus, zoals de Rooftop Reserves, zijn dingen waar ik energie van krijg.

Faunus is dé partner voor een natuurinclusieve leefomgeving. Maar hoe zie jij een natuurinclusieve wereld voor je?

De natuur verandert, dat is een feit. Mijn inziens moet je verder kijken dan alleen maar richten op “behouden van” natuur. Kijkend naar de toekomst is vasthouden aan behoud onvoldoende en is vooral kijken naar het versterken ervan van belang. De waarde van natuur kunnen we versterken door buiten de gebaande paden te denken én te doen. En dat is waarom de visie van Faunus mij zo aanspreekt. Uiteraard moeten we onze natuurgebieden behouden maar met de juiste ecologische verbindingen hoop ik dat we gebieden met steden meer kunnen gaan verbinden zodat deze minder kwetsbaar worden.

Ik vind het waardevol dat er vooruitstrevende (burger)initiatieven worden gestimuleerd en wijken worden vergroend met tegelwippen bijvoorbeeld maar ik vind dat er ook wat moet veranderen in de wetgeving. Bij een natuurinclusieve wereld zou ik uitgaan van de kracht van de natuur en deze faciliteren in plaats van aan het idee vasthouden hoe de natuur ooit was.