Portfolios

ECOlumn – mix & match

De ECOlumn is een unieke voorziening die samengesteld kan worden uit verschillende type verblijfplaatsen en daarbij een verrijking voor de biodiversiteit. Zo ontstaat een toren die past bij uw wensen en de omgeving. Door de slanke vormgeving is met een klein oppervlakte een groot resultaat te behalen. De ECOlumn is binnen een dag geplaatst en een ware eye-catcher in bijvoorbeeld parken, woonwijken, bedrijventerreinen, op erven en bij kinderboerderijen.

Diersoorten

Er zijn verschillende mogelijkheden voor verblijfplaatsen van diverse soorten vogels, zoogdieren en insecten. Op dit moment zijn er verblijfplaatsen mogelijk voor de volgende soorten: huismus, huiszwaluw, gierzwaluw, kauw, spreeuw, holenduif, overige holte broedende zangvogels. Maar ook steenuil, kerkuil, torenvalk, ooievaar en verschillende soorten vleermuizen, honingbijen en solitaire bijen.

Afmetingen & materiaal

De afmeting van dit object is 60 x 60 x 5,5 meter. Het object bestaat in de kern uit een stalen constructie om voldoende stevigheid te kunnen garanderen. De buitenzijde van het object bestaat uit hydro-thermisch verduurzaamd hout, hierbij zijn er geen chemische producten gebruikt voor de verduurzaming. Dit materiaal is zeer duurzaam (duurzaamheidsklasse 1) en gaat onbehandeld ruim 25 jaar mee. Onderhoudswerkzaamheden aan dit object zijn niet noodzakelijk. De ECOlumn wordt geplaatst op een fundering passend bij de ondergrond, uitgaande van een schroeffundering.

Maatwerk

Heeft u liever een andere vorm, kleur, afmeting of andere wens? Wij ontwerpen en ontwikkelen graag passende oplossingen voor u , met kwaliteit en functionaliteit als uitgangspunt. Neem gerust contact met ons op dan kijken we graag samen naar de mogelijkheden.

Als je meer wilt weten over de mogelijkheden, neem gerust contact met ons op.

Hier een video van de ECOlumn in Heemskerk

 

Portfolio details