Portfolios

Faunatorens in Assen

In de zomer van 2023 zijn twee basis vleermuistorens gebouwd in Assen. De toren heeft een afmeting van 2,2 x 2,2 x 5 meter. De toren is gemetseld en beschikt rondom over een gevelbetimmering met toegang naar de binnenzijde van de toren. Aan de binnenzijde zijn volop mogelijkheden voor vleermuizen om vrij te  hangen of weg te kunnen kruipen. Deze toren is geschikt als kraam-, zomer- en paarverblijfplaats voor o.a. gewone dwergvleermuis. Maar door de omvang en variatie aan verblijfplaatsen is deze toren ook aantrekkelijk voor andere gebouwbewonende vleermuizen. In één van de twee torens is er ook een kerkuilvoorziening gerealiseerd. Hierbij gaat het om een afgesloten compartiment, zodat deze is afgesloten van de vleermuisdelen.  Ondanks dat kerkuilen zeer incidenteel wel eens een vleermuis vangen wil je die kans zo klein mogelijk maken door deze gescheiden verblijven te geven.

 

Faunus heeft veel ervaring met het ontwerpen en realiseren van faunavoorzieningen. Door jarenlange ervaring en samenwerkingen met deskundigen bieden wij alleen voorzieningen aan waarvan wij echt geloven in de functionaliteit. Voor geïnteresseerden die een eenvoudige faunatoren willen plaatsen met een beperkt budget, heeft Faunus een basis faunatoren op de markt gebracht. Deze faunatoren is gemaakt met de minimale eisen voor functionaliteit en kwaliteit. Indien er aanvullende wensen zijn wat betreft vorm, kleur, afmeting, materialen en/of nevenfuncties kunnen deze opties aanvullend aan de basis faunatoren worden toegevoegd.

Zo zijn er ook aanvullende functies toegevoegd aan de faunatorens in Assen met o.a. de kerkuilvoorziening en de materiaalkeuze. In dit geval was er voorkeur voor donker metselwerk, zwart geïmpregneerd douglas houten  gevelbetimmering, donkere dakpannen en licht voegwerk.

Ook interesse in een vleermuistoren? Neem contact met ons op. We denken graag met u mee.

 

Portfolio details
  • 14 mei 2024