Berichten

Windplan Groen Journaal presenteert ECOlumns van Faunus Nature Creations

Vorige maand was Roos Kuiters van Faunus Nature Creations uitgenodigd voor een interview over de ECOlumns van Winplan Groen. In een nieuwe aflevering van het Windplan Groen Journaal neemt presentator Peter Bentum een kijkje op het terrein van Jacques van Dongen en praat samen met Roos over de aantrekkingskracht van de ECOlumns. Tevens vertelt Jocelyn Smit van Windplan Groen over de medewerking die is gegeven aan de plaatsing van de vleermuisobjecten. Lees hier meer over het project.

De ECOlumns in dit project zijn gerealiseerd voor vleermuizen, kleine marters en torenvalk. De locaties zijn speciaal uitgezocht met de terreineigenaren en met oog voor de soorten. De omgeving is erg belangrijk voor de functionaliteit van de ECOlumns. De locatie van de ECOlumn in het filmpje ligt in op de grens van bos en agrarisch land. In de nabije toekomst wordt het omliggende agrarische land ingericht als een kruidenrijk en faunarijk perceel met daarbij een extensief beheerde fruitbomengaard. Op dit moment is de locatie door de ligging al interessant voor vleermuizen, maar in de toekomst zal deze locatie door de natuurontwikkeling alleen maar meer aantrekkelijk worden.

Windplan Groen Journaal – ECOlumn van Faunus Nature Creations (video door: Klaas Eissens AV Productions)

De ECOlumn is een unieke voorziening die samengesteld kan worden uit verschillende type verblijfplaatsen voor diverse soorten vogels, zoogdieren en insecten. De ECOlumn is een eyecatcher én een verrijking voor de biodiversiteit. Meer weten over ECOlumns? Neem gerust contact met ons op.