Berichten

Even voorstellen: Joep Fessl

Joep (49) woont sinds twee jaar in Loo-Bathmen en is het afgelopen najaar gestart bij Faunus Nature Creations. Met een afgeronde studie bouwkunde richting architectuur aan de TU Delft, is Joep gespecialiseerd in duurzaam bouwen. Met Joep’s achtergrond gaat hij bij ons aan de slag als bouwkundig ingenieur. Maar ook als ontwerper, architect en tekenaar kan hij ons team versterken. Naast architect is Joep ook huisvader en ondernemer (geweest). Benieuwd naar zijn verhaal? We hebben Joep een aantal vragen gesteld zodat ook u kennis met hem kunt maken. Lees snel verder!

We zijn erg blij dat je aansluit bij ons team! Waar ga je je mee bezig houden binnen Faunus?

Bij eerdere werkgevers heb ik kennis gemaakt met natuurinclusief bouwen maar altijd gericht op andere gebruikers dan nu het geval is. Ik heb altijd voor mensen ontworpen maar nu ga ik me richten op een andere doelgroep: dieren. Daar ga ik graag verder mee aan de slag. Sinds ik hier werk houd ik mij bezig met ontwerpen, tekenen en overleggen over vleermuiskelders, uilentillen, faunatorens, massawinter verblijven en insectenpalen. Allemaal uitdagende nieuwe onderwerpen voor mij waar ik veel energie van krijg.

Met welke vaardigheden versterk je het team van Faunus?

Tot nu toe werd het tekenwerk vaak uitbesteed aan derden, deze taak kan ik nu uitvoeren. Daarnaast hoop ik met mijn ontwerp en visualisatie skills een aanvulling te zijn. Tijdens mijn studie lag mijn interesse sterk aan de duurzame ontwerpkant. Met een differentiatiemodule ‘duurzaam bouwen’, een scriptie over ‘water in en om de stad’ en een afstudeerproject bij het toenmalig ontwerpatelier ‘Environmental Design’ heb ik een goede bouwkundige basis gelegd om natuurinclusief te kunnen ontwerpen. Specifieke kennis over dier en natuur hoop ik hier op te kunnen doen om goede natuurinclusieve ontwerpen te maken.

Kom je in je dagelijks leven wel eens iets “natuurinclusiefs” tegen?

Ja zeker! Sinds we twee jaar geleden zijn verhuisd van het centrum van Weesp naar het platteland in Loo kom ik dagelijks leuke natuurinclusieve dingen tegen. Reeën die in onze tuin logeren, een verdwaald kalf in de kapschuur, hazen, mollen en vogels die mij als medebewoner moeten dulden. In huis wemelt het overigens ook van het gedierte dat we bij het huis cadeau hebben gekregen. De steenuilenkast, die in een boom in de tuin hangt, is helaas nog onbewoond maar dat zal niet lang duren.

Wat zijn jouw hobby’s/interesses en eventuele prestaties waar je trots op bent?

Ten tijden van de bouwcrisis in 2011 heb ik mijn rol als architect (tijdelijk) ingewisseld voor het huisvaderschap. In die periode ben ik een eigen onderneming gestart in de kinderboeken en heb ik verschillende verhalen geschreven en zelf uitgegeven. De afgelopen jaren heb ik veel plezier beleefd aan het vertellen van verhalen van ‘Bas & Muis’ op kinderdagverblijven en het maken van interactieve app’s voor op de Ipad. Toen corona zijn intreden deed en ook mijn eigen kinderen groter werden, heb ik ‘Bas & Muis’ naast mij neergelegd. Naast creatief bezig zijn, hou ik van klussen, tuinieren, lekker eten, wandelen en spelletjes doen. Het meest trots ben ik natuurlijk op mijn vier kinderen die het zo goed doen.

Wat is jouw favoriete aspect aan het werk bij Faunus?

Naast de ruimte die ik krijg om mijn werk te doen en de mogelijkheid krijg om mezelf verder te ontwikkelen, werken er erg leuke collega’s. De drop-pot gaat spontaan rond, in de lunchpauze worden de honden uitgelaten en er wordt van alles buiten werktijd georganiseerd. Maar het belangrijkste is dat ik elke dag met veel plezier aan het werk ga.