Cursus

Faunavoorzieningen

van nestkast tot vleermuistoren 

De kennis en inzichten over faunavoorzieningen voor gebouwbewonende vleermuizen en vogels nemen snel toe. Helaas zijn er nog veel misstanden met de keuze en toepassing van faunavoorzieningen. Tijdens deze eendaagse cursus willen we meer inzicht hierin geven. Hoe kun je de juiste keuze maken voor een voorziening? Wat zijn de do’s en don’ts en waar moet je vooral op letten?

Inhoud van de cursus

We starten met inzicht te krijgen in de ecologie en de ecologische vereisten van de meest voorkomende gebouwbewonende soorten. Daarnaast zullen we diverse methodes behandelen m.b.t. faunavoorzieningen. Van ‘eenvoudige’ nestkast tot inmetselkast. Maar ook grotere objecten zoals vleermuistorens zullen worden behandeld.

Tijdens de cursus is er volop ruimte voor vragen en kunnen er ook casussen worden ingebracht die behandeld kunnen worden.

Na het volgen van deze cursus heb je meer handvatten voor het maken van de juiste keuze bij het toepassen van een faunavoorziening en deze functioneel in te kunnen zetten.

De cursus wordt gegeven door Jarno Beijk – Faunus Nature Creations

Let op! De cursus gaat alleen door bij voldoende aantal deelnemers. Bij voldoende interesse zal de cursus vaker worden gegeven. Nieuwe data zullen op de websites geplaatst worden.

Heb je interesse, maar kan je niet op de aangegeven datum of is de datum nog niet bekend, stuur ons een mail. Wij houden je graag op de hoogte van nieuwe data.

Incompany

Deze cursus bieden wij ook ‘in company’ aan, waarbij we gezamenlijk met de opdrachtgever kunnen kijken naar de wensen en leerdoelen van een organisatie, team of afdeling en de te behandelen stof. Neem contact op via info@faunusnature.com of 0545-723033 voor meer informatie.

Waar & wanneer

Datum: 27 februari 2024

Duur:  10:00 uur – 16:00 uur inclusief lunch

Locatie: Wordt nader bepaald. Op een centrale locatie in Nederland die goed bereikbaar is met de auto en het openbaar vervoer.

Kosten: € 429,00 excl. BTW.

Minimaal aantal deelnemers: 5 personen

Aanmelden: Stuur e-mail naar info@faunusnature.com (naam, contact- en factuurgegevens eventuele dieetwensen)

Meer informatie: Jarno Beijk – info@faunusnature.com – 0545-723033

Doelgroepen

De cursus is geschikt voor iedereen die beroepsmatig direct of indirect te maken heeft met faunavoorzieningen zoals:

  • Adviesbureaus
  • Ingenieursbureaus
  • Ontheffing- en vergunningverleners (semi-)overheden.