Portfolios

Faunatil Honderdland

Naast agrologistieke bedrijven bevindt zich op het terrein van Businesspark Honderdland in Maasdijk (gemeente Westland) nu ook een innovatieve faunatil. Voor de ontwikkeling van het businesspark zijn een aantal gebouwen gesloopt waar huismussen en gewone dwergvleermuis verbleven. Deze soorten hebben een ander onderkomen gekregen, namelijk een faunatil. Dit object biedt ruimte aan kraam-,  zomer- en paarverblijfplaatsen van gewone dwergvleermuis en nestplaatsen voor huismus. De til heeft een aangewezen locatie gekregen die speciaal ingericht mocht worden voor beide soorten. Rondom de faunatil is/wordt de locatie met voldoende groen ingericht zodat er ook genoeg schuilmogelijkheden voor huismus en structuren voor vleermuizen aanwezig zijn. Het is namelijk erg belangrijk dat bij het aanbieden van verblijfplaatsen voor dieren aan alle elementen van een geschikt leefgebied gedacht wordt.

De faunatil is een ontwerp van Faunus Nature Creations en gebouwd door Bouwbedrijf Wim Nijhuis. Bij ontwerp van deze faunatil is specifiek gelet op dat het ontwerp passend zou zijn in de stijl van het bedrijventerrein. Met behulp van het beeldkwaliteitsplan van Businesspark Honderdland heeft de faunatil haar industriële en strakke look te danken. De faunatil staat op douglas palen, de vleermuiskasten zijn gemaakt van hydrothermisch verduurzaamd hout, de vogelkasten zijn aan de voorzijde afgewerkt met vezelcementplaat en de til heeft een zinken dak.

Het object wordt momenteel gemonitord door een extern adviesbureau. Of de faunatil gebruikt wordt door de aangewezen soorten voor de betreffende functies isnog niet bekend.

Interesse in faunatillen of anderen voorzieningen voor uw project? Neem gerust contact met ons op, wij denken graag met u verder.

Portfolio details
  • 11 augustus 2021